Dit doen wij
Het EHON organiseert verschillende dingen voor haar leden. Zo zijn er verschillende werkgroepen, worden er lezing georganiseerd en biedt het EHON een ontwikkeltraject aan voor docentopleiders.
Studiegroep Onderwijskundige Professionalisering (SOP)
Deze studiegroep richt zich vooral op de didactische training van docenten in het hoger onderwijs. De groep komt twee maal per jaar bij elkaar (waarvan één keer gedurende twee dagen) en bespreekt dan ervaringen en nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en in trainingen voor docenten. De SOP bestaat reeds sinds 1973. Bekijk hier een overzicht van de bijeenkomsten.
Aanmelden voor SOP
Lezingen
Gedurende het jaar organiseer het EHON lezingen. Dit zijn inhoudelijke bijeenkomsten met als doel om onze eigen kennis te vergroten. In het verleden hebben we bijvoorbeeld lezingen georganiseerd met sprekers als prof. dr. Joseph Kessels, dr. Casper Hulshof en prof. dr. Harold Bekkering.
certificerings- en Ontwikkeltraject docentopleider
Elk jaar biedt het EHON het ontwikkeltraject voor docentopleiders aan. Het traject is bedoeld om samen met collega’s te reflecteren op je competenties als docentenopleider. Zo krijg je duidelijk welke competenties je beheerst en welke je nog verder wilt uitbouwen. Het traject bestaat uit vijf begeleide bijeenkomsten, een aantal onbegeleide intervisiebijeenkomsten van de deelnemers en een individueel coachgesprek. Als je meer informatie wilt, vul dan het formulier hiernaast in.
Meer informatie ontwikkeltraject
In oktober 2021 start een nieuwe editie van het certificerings- en ontwikkeltraject docentopleider. Klik hier voor meer informatie.
Werkgroep Universitaire Onderwijskundige centra (WUO)
De WUO is een werkgroep van (vaste) vertegenwoordigers van de Nederlandse universiteiten die kennis en ervaring uitwisselt over onderwijsontwikkeling en docentprofessionalisering/docentontwikkeling en het universitaire onderwijs. Het doel van de werkgroep is bij te dragen aan de kwaliteit van onderwijs door van elkaar te leren, praktijken aan elkaar te toetsen en een actieve bijdrage te leveren aan nieuwe ontwikkelingen. Gespreksonderwerpen zijn programma’s zoals Start to Teach, BKO, SKO en onderwijskundig leiderschap, en de rol van docentontwikkeling bij onderwijsinnovaties en onderwijscarrières.