LNO2 webinar: Zelfregulatie in het leerproces

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LNO2 webinar: Zelfregulatie in het leerproces

januari 20, 2022 @ 12:00 - 13:00

Beste EHON-collega’s

Op 20 januari 2022 vindt op de middag van 12u tot 13u een LNO² webinar plaats over ‘zelfregulatie in het leerproces’.

Van studenten in het hoger onderwijs wordt verwacht dat ze hun eigen leren kunnen sturen en reguleren. De huidige transformatie richting blended en digitale onderwijsvormen legt de nadruk nog sterker op het zelfregulerend vermogen van studenten. Toch hebben zij het vaak moeilijk om het eigen leerproces op adequate wijze te reguleren. De vele interpretaties van het concept ‘zelfregulatie’ die in de praktijk gangbaar zijn, maken het voor docenten dan weer moeilijk om de ontwikkeling van zelfregulerende vaardigheden mee te ondersteunen.

In dit webinar gaan we dieper in op de componenten van zelfregulerend leren en staan we stil bij manieren om de regulatievaardigheden van studenten in het hoger onderwijs te stimuleren. Onderzoekbevindingen worden vertaald naar meer concrete richtlijnen en aandachtspunten.

Liesje De Backer en Katelijn Vanrobaeys gidsen ons doorheen het webinar. Liesje De Backer doctoreerde aan de UGent op onderzoek naar regulatieprocessen binnen collaboratief leren (peer tutoring) in het hoger onderwijs. Zij werkt op dit moment bij de dienst onderwijs van Howest. Katelijn Vanrobaeys is eveneens verbonden aan Howest. Zij focust zich op zelfregulatie, reflectie, leren in de breedste zin van het woord… kortom alles wat kan bijdragen tot de groei en bloei van mensen in het algemeen en van jonge mensen in het bijzonder.

Dit webinar staat open voor leden van LNO² en EHON.

Geef je nu op!

Locatie

Online

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen