Activiteiten

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

EHON Lezing En Jaarvergadering

november 18 @ 15:00 - 17:00

Welke perspectieven op onderwijsinnovatie zijn er en welke hanteren wij als universiteit/ hogeschool? Mogelijke risico’s en succesfactoren?

Hoe voorkomen we stagnatie en laten we het verandertraject soepeler verlopen? Welke interventies kunnen we inzetten om tot resultaten te komen?

Hoe zorgen we ervoor dat betrokkenen zoals docenten bij onderwijsinnovatie vol energie en met plezier aan de slag gaan?

Op woensdagmiddag 18 november wordt er antwoord gegeven op deze vragen. Dan vindt de jaarlijkse EHON-lezing plaats. Ditmaal verzorgt door Remco Coppoolse. Na de lezing zullen we ook terugblikken op het jaar 2019. In verband met corona is deze jaarvergadering wat later dan gebruikelijk. Maar we hebben ervoor gezorgd dat we weer een interessant programma hebben.

Neeknikken en meestribbelen – Kijkvensters in onderwijsinnovaties

Dr. Remco Coppoolse is senior onderzoeker bij het lectoraat Normatieve Professionalisering en consultant bij het Teaching & Learning Network van de Hogeschool Utrecht. Voor zijn proefschrift ‘Werkregels voor innovatiemanagers’ onderzocht hij een nieuwe benadering van onderwijsinnovatie. Daarbij worden de meer traditionele top-downbenadering verruild voor een benadering vanuit een multi-actorperspectief. Ook gaat deze benadering er vanuit dat de implementatie van onderwijsinnovaties niet lineair verloopt, maar in de praktijk meer dynamisch van aard is.

In dit webinar wordt de bijbehorende cyclische aanpak behandeld met daarin 18 tips (“werkregels”) voor onderwijsinnovatie. Vervolgens onderzoeken we of deze aanpak ook is in te zetten bij vraagstukken binnen jullie eigen organisatie.

Terugblik op 2019

Naast de EHON lezing zullen we ook de jaarvergadering houden. Tijdens de vergadering zullen we het jaar 2019 bespreken. Het bestuur zal vertellen wat er in 2019 allemaal gedaan is, we zullen de financiële huishouding bekijken en het nieuwe bestuurslid Floor Driessen zullen we beëdigen als bestuurslid. De stukken van de vergadering worden samen met een webinarlink, twee weken,van tevoren naar de deelnemers gestuurd.

Geef je op via: dit formulier.

Gegevens

Datum:
november 18
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKGZY7v_E8-3ohP_RQUrJoleztZ4t533I_nKn1VPQtX_x-IA/viewform

Locatie

Online

Organisator

EHON
E-mail:
info@ehon.nl
Site:
www.ehon.nl

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen