PRESENTATIE EN FOTO’S SOP 2 DAAGSE 2019 TE HASSELT

Op 20 en 21 juni 2019 vond een historische gebeurtenis plaats in de geschiedenis van de SOP. Sinds de oprichting in augustus 1976 werd de 2-daagse voor het eerst buiten Nederland geweest, net over de grens Hasselt, België.

Deze editie werd georganiseerd door UHasselt. Het thema was Lerende Onderwijsgemeenschap. Een actueel thema binnen veel instellingen, getuige de inhoudelijk interessante workshops van deelnemers van de TU Delft, de Hogeschool PXL Hasselt, de Universiteit Utrecht, de UGent, de Vrije Universiteit, de gastuniversiteit UHasselt en de Rijkuniversiteit Groningen.

De volgende vragen kwamen aan de orde:

  • Hoe kunnen we docentprofessionalisering vormgeven zodat er een lerende onderwijsgemeenschap uit ontstaat?
  • Wat is een goede aanpak en wat zijn geschikte tools om good practices te delen?
  • Hoe kunnen we de kwaliteit hiervan garanderen door ‘evidence based’ te werk te gaan en de effecten te meten?

Kortom een hele goede Holland-België waar volop kennis en actuele trends in het hoger onderwijs werden uitgewisseld. Ook deze SOP Tweedaagse werd goed bezocht door 35-40 deelnemers.  De presentaties en de foto’s zijn hieronder te vinden. De SOP 1-daagse wordt in Utrecht gehouden op xx november/ de datum wordt later bekend gemaakt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen