Symposium Praktijk Realistisch Onderwijs

Praktijk Realistisch Onderwijs
De student te midden van werkveld, afzetmarkt en docenten

Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle heeft sinds drie jaar haar onderwijs ingericht conform het zogeheten ‘PRO’ concept; Praktijk Realistisch Onderwijs. Te midden van werkveld (de creatieve industrie), afzetmarkt (diverse opdrachtgevers) en docenten zetten we de student zelf aan het roer van -en centraal in- zijn of haar onderwijstraject. Vanaf het eerste leerjaar (fase 1) aan de slag met praktijksituaties. Verdiepen en eventueel versnellen in je eigen focus. Van ontdekken en oriënteren via een zelfstandig traject naar een zelfbewuste, creatieve en ondernemende vakman/vrouw.

Met PRO ben je als student klaar voor de toekomst! 

Met die stelling gaat het Cibap Symposium op donderdag 5 oktober, in de Nationale Onderwijsweek, een dag lang aan de slag. Het Cibap daagt haar studenten uit: leren binnen de schoolmuren en daarbuiten, samenwerken met elkaar en met vakmensen uit de praktijk, in totaalconcepten en specialisaties. Laat de studenten het uiterste uit zichzelf halen om zich voor te bereiden op een toekomst waarin niets vanzelfsprekend is. De toekomst vraagt meer dan alleen vakkennis en –vaardigheden; initiatieven nemen, samenwerken in netwerken, kansen zien en creëren, omgevingsbewust handelen. Met deze tools in zijn of haar  bagage is de student ‘new jobs bestendig’.
Maar is de student van nu wel in staat om zelf aan zet te zijn? Zelfstandig en gemotiveerd genoeg? Of bepaalt de telefoon, net als bij veel volwassenen, hun leven? Is ‘zelf aan het roer’ met andere woorden wel zo zaligmakend? Gaat het in Nederland niet vooral om middelmaat en basiskennis in plaats van over excellente toppers? En wil het bedrijfsleven participeren in een onderwijsconcept als PRO?

Sprekers Jan Riezebos (professor Innovatieve educatie aan de RUG), Ruud Veltenaar (filosoof/trendwatcher) en Pedro de Bruyckere (onderzoeker/pedagoog) zullen deze dag onder leiding van dagvoorzitter Andrea van Pol (journaliste en redactrice) ieder Praktijk Realistisch Onderwijs vanaf verschillende kanten belichten. Parallel loopt een workshop programma waarin het concept Cibap PRO wordt toegelicht en daadwerkelijk kan worden ervaren. Onder leiding van externe creatieve professionals, opdrachtgevers en Cibap meesterdocenten  ondervindt u PRO aan den lijve.

Meer informatie een aanmelden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Plaats een reactie

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen