In de week van 23 November 2015 deed Erik Mazur ons land aan in een Tour de Mazur.  Erik Mazur is natuurkunde professor aan de Universiteit van Harvard met passie voor onderwijs.
EM64
In Nederland deed hij 4 Universiteiten aan; De Universiteit Leiden, De Technische Universiteit Delft, Universiteit Twente en De Universiteit van Groningen.  De drie hoofdonderwerpen betroffen team-based assessment, project based learning,  flipped classroom en assessment as a silent killer of learning. In deze video vind je een korte teaser over zijn bezoek in Nederland. http://www.scherpmedia.nl/archieven/portfolio/1072 en de te bespreken onderwerpen.
Zijn strategie is om elke nieuwe onderwijsinnovatie grondig te onderzoeken en te evalueren en zijn daarbij opgedane kennis zo breed mogelijk te delen. Bijgaand de opname van zijn lezing “Assessment the Silent Killer of Learning”
https://www.youtube.com/watch?v=6sY7UJCYbNg
Meer evaluatief commentaar is onder andere gegeven door Eveline van de Veen (SOP- Lid en toetsdeskundige) https://www.linkedin.com/pulse/even-harvard-students-dont-read-book-have-so-how-does-van-de-veen?utm_source=hootsuite en ook in het UT Nieuws staat een leuk artikel: http://www.utnieuws.nl/nieuws/62243/Tentamen_zegt_niets_over_iemands_carrire?platform=hootsuite en nog eentje van deelnemende docenten
http://mindwise-groningen.nl/are-exams-killing-learning/?platform=hootsuite
Niet alleen was er veel waardering vanuit de Nederlandse gemeenschap voor Mazur’s bijdrage ook Mazur zelf heeft gelukkig genoten van zijn gastoptredens aan verschillende instellingen.
 
 
Mocht je na al deze Mazur info nog meer willen weten over het onderzoek van onderwijs door deze bijzonder inspirerende professor dan raden we van harte aan zijn onderzoeksgroep te volgen op http://mazur.harvard.edu.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Plaats een reactie

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen