Sinds maart 2018 is Universiteit Hasselt (Belgie) toegevoegd aan de lijst van BKO trendvolgers (zie ook: https://www.vsnu.nl/nl_NL/bko.html). Alleen dat al is een goede reden om eens onze grenzen te verleggen. Hierbij sturen we jullie dan ook de uitnodiging om deel te nemen aan de SOP-tweedaagse van de Studiegroep Onderwijskundge Professionalisering en eind juni af te reizen naar Hasselt. Zie hieronder voor de uitnodiging en oproep voor bijdragen van Cynthia de Bruycker van de UHasselt:

Hasselt verwelkomt jullie graag in Hasselt (België) voor de eerstvolgende SOP-tweedaagse op 20 en 21 juni 2019.

Het thema voor deze editie is ‘Lerende onderwijsgemeenschap’, een actueel thema binnen onze maar ook veel andere instellingen. Enkele vragen bij dit thema zijn:

  • Hoe kan een lerende onderwijsgemeenschap ontstaan vanuit onderwijsprofessionalisering?
  • Hoe kunnen we onderwijsprofessionalisering vorm geven zodat er een lerende onderwijsgemeenschap uit ontstaat?
  • Wat zijn geschikte tools om good practices te delen binnen de onderwijsgemeenschap?
  • Hoe kan onderwijsprofessionalisering bijdragen aan het realiseren van onderwijsbeleid?
  • Hoe kunnen we kwaliteitsvolle onderwijsprofessionalisering garanderen door ‘evidence based’ (of zijn dat eerder ‘myths’?) te werk te gaan en impactmetingen te doen?

Langs deze weg willen we graag een oproep doen bij de SOP-leden voor bijdragen die passen in dit thema. We ontvangen het opzet van uw bijdrage graag ten laatste op 10 april via dit formulier of per e-mail (cynthia.debruycker@uhasselt.be). Gelieve naast een titel en korte omschrijving, ook aan te geven hoeveel tijd uw bijdrage in beslag zou nemen (45 of 90min), welk format u wenst (presentatie, workshop, poster,…) en of u al dan niet op beide data aanwezig kan zijn. We proberen daar dan maximaal rekening mee te houden bij het opstellen van het programma.

We kijken alvast uit naar uw inspirerende bijdragen!

Met vriendelijke groeten,

Cynthia De Bruycker

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Plaats een reactie

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen