EHON webinar: de positie van Teaching & Learning Centres en hun docentopleiders.

Op donderdag 25 februari geeft dr. Anja Swennen een EHON-webinar over: De positie van Teaching & Learning Centres en hun docentopleiders.

Welke positie nemen docentopleiders/ -begeleiders in? En welke positie zouden zij in willen nemen?

Welke positie nemen Teaching & Learning Centres binnen de universiteit of hogeschool in en hoe kunnen ze deze positie verder versterken?

Als er gedacht wordt over docentprofessionalisering in het hoger onderwijs staat meestal het leren en de ontwikkeling van studenten centraal of de vernieuwing van het onderwijs. Er is vaak weinig aandacht voor diegenen die docenten opleiden en onderwijsvernieuwingen begeleiden (en nog minder voor bijbehorende Teaching and Learning Centres). Dit interactieve webinar gaat juist in op de identiteit en het werk van deze docentopleiders in het hoger onderwijs.

Dr. Anja Swennen is met pensioen, maar werkte ruim twintig jaar als opleider en onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij gaf talloze didactische cursussen voor docenten in het hbo en aan de universiteit. Zij heeft onlangs meegewerkt aan een NRO-project voor het verzamelen van kennis over docentprofessionalisering in het hoger onderwijs.

Praktische informatie

Datum
Donderdag 25 februari 2021

Tijd
20.00 – 21.00 uur

Locatie
Online. Je ontvangt de deelnamelink via e-mail.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen