MOOC: Assessment in Higher Education

Professional Development for Teachers

Risbo[1] heeft een online cursus (MOOC) ontwikkeld voor docenten over toetsing in het hoger onderwijs. Ben je docent in het HO en wil je de kwaliteit van je toetsing verbeteren? Dan ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in onze MOOC.
De volgende vragen staan centraal in de MOOC:

  • Welke rol heeft toetsing in het onderwijs?
  • Hoe ontwerp je passende toetsvormen voor een cursus?
  • Wat bepaalt toetskwaliteit?

De MOOC Assessment in Higher Education is gratis toegankelijk op het MOOC-platform Coursera:
https://www.coursera.org/learn/assessment-higher-education

Op het moment naar keuze, kennis en vaardigheden over toetsing verwerven
Deze actieve online cursus biedt docenten de mogelijkheid om op het moment naar keuze kennis en vaardigheden op het gebied van toetsing te verwerven en direct toe te passen in de praktijk. De inhoud van de MOOC is afgestemd op de landelijke competenties voor de Basis Kwalificatie Examineren in het hoger onderwijs. De MOOC bevat o.a. inhoudelijke video’s door toetsexperts van Risbo, instructie-animaties en oefeningen. Daarnaast worden er verschillende perspectieven op toetsing aangeboden door interviews met experts, docenten en studenten. De MOOC biedt tot slot een platform om op internationaal niveau ervaringen uit te wisselen en te discussiëren over toetsing.
Meer weten?
In combinatie met het online onderwijsmateriaal van de MOOC biedt Risbo korte workshops en learning cafés aan voor docenten om de vertaalslag te kunnen maken naar hun eigen toetspraktijk. Daarnaast biedt Risbo op verzoek ook ‘train de trainer’ sessies aan, waarin docenttrainers of toets-experts tips & tricks kunnen opdoen om het materiaal van de MOOC toe te passen in zijn of haar eigen trainingen of begeleidingstrajecten.
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Marit Nieuwenhuys en Mandy Hollander,
nieuwenhuys@risbo.eur.nl & hollander@risbo.eur.nl
[1] Risbo is een onafhankelijk instituut voor onderzoek, training en advies, verbonden aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Plaats een reactie

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen