SOP 2-daagse in Maastricht

Op 11 en 12 juni vindt de SOP 2-daagse plaats in Maastricht. Zoals in oktober aangekondigd is het thema Continue docentprofessionalisering (CPD). Veel universiteiten zijn hier in navolging van BKO en SKO mee bezig. We nodigen jullie uit op de SOP ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Programma

Op 11 juni zijn jullie vanaf 10 uur welkom voor koffie en vlaai en begint het programma om 10.30. Janneke Frambach zal die dag een interactieve keynote verzorgen over de vitalisering van PGO op basis van een grootschalig onderzoek bij ondewijsprofessionals, docenten en studenten aan de UM en wat dat betekent voor het continue leren van docenten. We besluiten die middag met een culturele activiteit en een diner (diner op eigen kosten).

Op 12 juni beginnen we om 9 uur en sluiten we af met een borrel om uiterlijk 16.00 uur. Op deze dag houdt  Jan Vermunt een interactieve keynote over het professioneel leren en ontwikkelen van docenten in het hoger onderwijs in relatie tot het NRO-onderzoeksproject met dit thema.

Op beide dagen zijn workshops van 1,5 uur en interactieve presentaties van 1 uur gepland. In mei zullen we het programma samenstellen en rondsturen. 

Bijdragen voor workshops en interactieve presentaties

CPD is bedoeld om docenten aan te moedigen en te ondersteunen zichzelf te blijven ontwikkelen en zo de kwaliteit van onderwijs te bevorderen. We zijn benieuwd naar alle ervaringen met CPD, bijvoorbeeld: Hoe betrek en motiveer je docenten? Wat zijn hun eigen leerbehoeften en hoe zorg je dat CPD daarop aansluit? Welke activiteiten werken en waarom? Hoe zorg je dat CPD effecten heeft op de onderwijspraktijk? Hoe organiseer je CPD?

Aarzel niet en schrijf een voorstel om ons te leren over jouw ervaringen. Voorstellen voor bijdragen kun je voor 26 april indienen via deze link. We vragen een beschrijving van max. 250 woorden waarin ook duidelijk wordt hoe deelnemers actief betrokken worden bij jullie workshop of interactieve presentatie.

Inschrijven

Graag voor 24 mei aanmelden voor de verschillende onderdelen van de SOP 2-daagse via het inschrijfformulier.

Locatie

De SOP 2-daagse vindt plaats op het EDLAB, in het centrum van Maastricht in Gebouw X, Sint Hubertuslaan 12, 6211 KD Maastricht. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar op dit terrein.  Voor toegang gelieve 043-3884150 te bellen bij de slagboom.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor overnachting in Maastricht. Alle activiteiten zullen vanuit het centrum te voet of met de fiets bereikbaar zijn.

Kosten

De SOP-tweedaagse is een activiteit van Het Expertisenetwerk Hoger Onderwijs (EHON). Deelname voor EHON-leden is gratis. De kosten voor niet-EHON leden is €75. (Je bent al lid van het EHON voor €80, lid worden kan via www.ehon.nl/registratie)

Contact en inschrijven

Alle correspondentie i.v.m SOP 2-daagse graag via EDLAB-edservices@maastrichtuniversity.nl. Je kunt je opgeven met de onderstaande knop.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen