StuKO staat voor Student-Kwalificatie Onderwijs en is een landelijk project dat werkt aan het trainen, begeleiden, erkennen en waarderen en certificeren van studenten die onderwijs verzorgen. Dus:  
Begeleid of train je Students as Teachers? 
Ben je zelf een student die onderwijs verzorgt voor medestudenten? 
Maak je beleid voor Students as Teachers? 

Kom dan naar het symposium!

Schrijf je hier kosteloos in voor het StuKO-symposium op 11 april 2024 te Groningen.

Wat kun je verwachten op 11 april? 

Met dit 2e symposium, StuKO moves forward, willen we delen, vooruitkijken en meer mensen verwelkomen.Wat delen we? Kennis die we hebben verzameld op allerlei manieren, producten die we hebben ontwikkeld, zoals trainingen en certificering, en het netwerk dat we hebben opgebouwd. We kijken samen vooruit: wat willen we verder ontwikkelen en hoe blijven we als netwerk uitbreiden en samenwerken? Er is tijdens de dag volop gelegenheid om elkaar te spreken en ideeën uit te wisselen.  

Keynote Ruth Healey 

Met veel genoegen kondigen we aan dat Ruth Healey de keynote geeft. Ze gaat in op de drie van de zeven kernoverwegingen voor het werken met SATs.

Ze legt de focus op de meer gevoelige aspecten die studenten tegenkomen als ze onderwijs verzorgen en waar we in training en begeleiding aandacht aan (zouden moeten) besteden: 

 • Machtsverhoudingen en hiërarchie; 
 • Emoties, attitudes en gedrag; 
 • Falen en ruimte voor falen.  

 Interactieve workshops 

Het symposium biedt een gevarieerd aanbod aan workshops, met nationale en internationale gasten onder andere uit Zweden en Groot-Brittannië. Wil je bijdragen aan het symposium met een workshop? Geef dat dan door!  

 • Je naam en e-mailadres 
 • Titel van je workshop 
 • Taal van je workshop (liefst Engels, Nederlands mag ook) 
 • Beschrijving van je workshop in ca. 50 tot 100 woorden (in de taal van je workshop) 
 • Mail naar i.e.drenth@rug.nl 
 • Graag vóór 15 februari, maar liever eerder 

We maken er samen een actieve en interactieve dag van. Bedenk daarom hoe je met de deelnemers aan de slag gaat tijdens je workshop.We proberen zo veel mogelijk workshops te plaatsen en streven naar een gevarieerd aanbod. 

Twijfel je of je een workshop wil geven, neem dan contact op met projectondersteuner Ilse Drenth (i.e.drenth@rug.nl). 

Kort over StuKO 

Waarom dit project? 

 • Studenten die lesgeven (SATs) doen didactische, pedagogische en transferable skills op waar ze profijt van hebben in hun hele loopbaan. 
 • In het kader van erkennen en waarderen is het vanzelfsprekend dat SATs beloond worden voor hun inzet en hun ervaring kunnen laten zien in de vorm van een certificaat. 
 • Lesgeven is een vaardigheid en kan complex en spannend zijn. Voor het welzijn van SATs is het belangrijk dat ze de juiste ondersteuning krijgen bij het uitvoeren van hun onderwijstaken, in de vorm van training en begeleiding. 
 • SATs dragen bij aan de kwaliteit van het onderwijs omdat ze bijvoorbeeld kleinschalig onderwijs ondersteunen. 
 • SATs dragen bij aan de kwaliteit van het onderwijs omdat zij ‘near-peer-teachers’ zijn.  

Voor wie is het symposium? 

Studenten die student-docent zijn, trainers, docenten, coördinatoren, begeleiders, beleidsmakers en geïnteresseerden die te maken hebben met student-docenten zijn welkom! 

Dus zet het symposium in je agenda! 

11 April 2024 

Locatie: Meerwold, Laan Corpus Den Hoorn 300, 9728 JT, Groningen (https://meerwold.nl/)  

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Meer lezen